SEZONA 2024/2025

ponedeljek
18:00 – 19:30 Flamenko señoras
(Mojca Medvedšek)
19:30 – 21:00 Flamenko I (Ana Popović)

torek
18:00 – 19:30 Tehnika in analiza giba (Urška Centa)
19:30 – 21:00 Flamenko IV
(Urška Centa)

sreda
18:00 – 19:30 Flamenko I (Ana Popović)
19:30 – 21:00 Flamenko II
(Urška Centa, Mojca Medvedšek)

četrtek
18:00 – 19:30 Flamenko III (Urška Centa, Ana Popović)
19:30 – 21:00 Flamenko IV
(Urška Centa)

VSEBINA TEČAJEV

Vsebina tečajev je oblikovana pod vodstvom Urške Centa, diplomirane plesalke in koreografinje z dolgoletnimi pedagoškimi izkušnjami. Pri delu z učenci se ji pridružujeta dolgoletni plesalki flamenka Mojca Medvedšek in Ana Popović ter ekipa gostujočih plesnih pedagoginj iz širšega področja sodobnoplesnih praks. Redni tečaji so zasnovani skozi spoj sodobnega in tradicionalnega flamenka in v ospredje postavljajo univerzalno znanje o gibu, zaznavanju in obvladovanju anatomske strukture našega inštrumenta – telesa. Učni proces zaobjema povezanost giba flamenka z zvokom in ritmom in spoznavanje z osnovami glasbene teorije. Svoj inštrument tako poleg učenja giba urimo tudi preko učenja ploskanja, tehnike udarcev v tla in izvajanja ritmičnih plesnih sekvenc. Tečaji ponujajo celovit vpogled v umetnost flamenka tako iz plesnega kot glasbenega področja. Zahtevnost je prilagojena več stopnjam znanja, vse pa vključujejo delo na plesni tehniki, učenje koreografije in raziskovanje gibalne ustvarjalnosti.

Flamenko señoras je namenjen raziskovanju flamenka v zrelem obdobju življenja. Skupina je primerna tako za plesne začetnike kot tiste, ki imajo že nekaj izkušenj s flamenkom.

Flamenko I je začetna skupina, namenjena spoznavanju z osnovami flamenka.

Flamenko II je namenjen plesalcem z nekaj plesnimi izkušnjami, ki že lažje razumejo vzorce gibanja v formi flamenka in si želijo več samostojnosti v plesnem izražanju.

Tehnika in analiza giba je skupina, primerna za več različnih nivojev znanja. Program raziskuje uporabo in širitev plesne tehnike flamenka v splošno poznavanje in znanje o gibu. Poleg krepljenja agilosti in kondicije se osredotoča na ozaveščanje telesnih struktur in anatomije s pomočjo somatike. Vaje gibalne forme flamenka vključujejo tudi delo s čevlji in so vsakič zasnovane drugače. Obisk je priporočen kot dopolnilni program za vse redne tečaje, ki potekajo zgolj enkrat na teden.

Flamenko III je skupina je primerna za vse, ki si želijo poglobljeno raziskovati formo flamenka in njegovo izraznost in že imajo predznanje.

Flamenko IV je ustaljena skupina izkušenih plesalcev. Delo je prilagojeno posamezniku in usmerjeno v tvorjenje koreografije. Tečaji potekajo dvakrat tedensko, za priključitev pa je potrebno nadaljevalno plesno znanje flamenka.

LOKACIJA
Black Box Studio
Rimska cesta 2a
Ljubljana

CENIK
mesečni obisk (1x na teden): 50€
mesečni obisk (2x na teden): 75€
enkratni obisk: 15€

Cene veljajo ob rednem obisku najmanj 6 rednih udeležencev na skupino.
Ob kombinaciji mesečnega obiskovanja dveh različnih tečajev velja 10% popust.
Možno je enkratno plačilo tromesečne udeležbe (okt – dec, jan – mar, apr – jun) s 5% popustom.

Cenik velja od 30. 9. 2024.

KONTAKT IN PRIJAVE
Predhodna prijava je obvezna. Svoj prihod lahko najavite na [email protected] ali 031 722 060.

Sezona flamenka 2024/2025 - NEST
foto Anka Simončič_flamenko 2023