SEZONA 2023/2024

ponedeljek
18:00 – 19:30 Flamenko senior
(Mojca Medvedšek)

torek
18:00 – 19:30 Flamenko II /III – gibalna tehnika (Urška Centa)
19:30 – 21:00 Flamenko IIII
(Urška Centa)

sreda
18:00 – 19:30 Flamenko I (Urška Centa, Ana Popović)
19:30 – 21:00 Flamenko II
(Urška Centa, Mojca Medvedšek)

četrtek
18:00 – 19:30 Flamenko III (Urška Centa, Ana Popović)
19:30 – 21:00 Flamenko IIII
(Urška Centa)

VSEBINA TEČAJEV

Vsebina tečajev je oblikovana pod vodstvom Urške Centa, izkušene plesalke in koreografinje z dolgoletnimi pedagoškimi izkušnjami. Pri delu z učenci se ji pridružujeta dolgoletni plesalki flamenka Mojca Medvedšek in Ana Popović. Redni tečaji so zasnovani skozi spoj flamenka s sodobnim plesom in v ospredje postavljajo univerzalno znanje o gibu, zaznavanju in obvladovanju anatomske strukture našega inštrumenta – telesa. Učni proces zaobjema povezanost giba flamenka z zvokom in ritmom, ki nastaja pri obutem plesu, preko učenja ploskanja, tehnike udarcev v tla in plesnih sekvenc pa poteka tudi spoznavanje z osnovami glasbene teorije. Tečaji ponujajo celovit vpogled v umetnost flamenka tako iz plesnega kot glasbenega področja ter utrjujejo poznavanje ritma in zgodovine flamenka. Zahtevnost tečajev je prilagojena štirim stopnjam znanja, vse pa vključujejo delo na plesni tehniki, učenje koreografije in raziskovanje gibalne ustvarjalnosti.

Flamenko senior je namenjen raziskovanju flamenka v poznejših obdobjih življenja. Skupina je primerna tako za začetnike kot tiste, ki imajo že nekaj izkušenj s flamenkom.

Flamenko I je začetna skupina, namenjena spoznavanju z osnovami flamenka.

Flamenko II je namenjen plesalcem z nekaj plesnimi izkušnjami, ki že lažje razumejo vzorce gibanja v formi flamenka in si želijo več samostojnosti v plesnem izražanju.

Flamenko II – III – gibalna tehnika je skupina, ki združuje več različnih nivojev zahtevnosti. Namenjena je plesalcem, ki bi radi redno ali občasno utrjevali svoje znanje o gibu. Program temelji na ozaveščanju telesnih struktur in anatomije s pomočjo somatike, pri čemer raziskuje uporabo in širitev telesne tehnike flamenka v sodobnih ustvarjalnih smereh. Vaje gibalne forme flamenka vključujejo tudi delo s čevlji in krepitev hitrosti posameznikovih udarcev v tla. Obisk je priporočen kot dopolnilni program za vse redne tečaje, ki potekajo zgolj enkrat na teden.

Flamenko III je skupina je primerna za vse, ki si želijo poglobljeno raziskovati formo flamenka in njegovo izraznost.

Flamenko IIII je ustaljena skupina izkušenih plesalcev. Delo je prilagojeno posamezniku in usmerjeno v tvorjenje koreografskih sestavkov. Tečaji potekajo dvakrat tedensko, za priključitev pa je potrebno nadaljevalno plesno znanje flamenka.

LOKACIJA
Black Box Studio
Rimska cesta 2a
Ljubljana

CENIK
mesečni obisk (1x na teden): 50€
mesečni obisk (2x na teden): 75€
enkratni obisk: 15€

Ob kombinaciji mesečnega obiskovanja dveh različnih tečajev velja 10% popust.

Cenik velja od 1. 1. 2023.

KONTAKT IN PRIJAVE
Predhodna prijava je obvezna. Svoj prihod lahko najavite na [email protected] ali 031 722 060.

urška centa_flamenko 2023/2024
Sodobni flamenko: Marco de Ana, foto Anka SImončič