SEZONA 2022/2023

ponedeljek
18:00 – 19:30 Flamenko senior
(Mojca Medvedšek)
19:30 – 21:00 Tehnika flamenka I – II (Urška Centa)

torek
19:30 – 21:00 Flamenko III 
(Urška Centa)

sreda
18:00 – 19:30 Flamenko II (Urška Centa)
19:30 – 21:00 Flamenko I
(Urška Centa, Mojca Medvedšek)

četrtek
19:30 – 21:00 Flamenko III
(Urška Centa)

LOKACIJA

Black Box Studio
Rimska cesta 2a
Ljubljana

CENIK

mesečni obisk (1x na teden): 45€
mesečni obisk (2x na teden): 75€
enkratni obisk: 15€

Ob kombinaciji mesečnega obiskovanja dveh različnih tečajev velja 10% popust.

Cenik velja od 1. 1. 2022.

VSEBINA TEČAJEV

Flamenko senior je namenjena raziskovanju flamenka v zmernem tempu. Priporočene so plesne izkušnje, ki bodo omogočile lažje razumevanje vzorcev gibanja, ter poznavanje ritmičnih sistemov. Skupina je primerna za vse, ki si želijo poglobljeno raziskovati osnove flamenka in njegovo izraznost.

Flamenko I je namenjen tistim, ki želite spoznati osnove gibalne tehnike flamenka in preko plesnega raziskovanja ter učenja plesnih sekvenc spoznati lepoto telesa v gibanju. Skupina je primerna za popolne začetnike, kot tudi tiste, ki imajo za seboj že nekaj izkušenj. Plešemo v flamenko obutvi.

Tehnika flamenka I – II je skupina, ki združuje več različnih nivojev zahtevnosti, namenjena pa je vsem tistim, ki bi radi utrdili svojo plesno tehniko udarcev z nogami, držo ter telesno formo, si izboljšali kondicijo, odzivnost in agilnost pri premiku skozi prostor. Obisk je priporočen kot dopolnilni program za vse redne tečaje, ki potekajo zgolj enkrat na teden.

Flamenko II je namenjen plesalcem z nekaj plesnimi izkušnjami, ki že poznajo osnove flamenka in si želijo več samostojnosti v plesnem izražanju ter hkratnega povezovanja s soplesalci preko učenja skupinskih koreografij. Program je usmerjen v slušno razumevanje plesa, ritmično točnost in krepljenje občutka za muzikalnost.

Flamenko III je ustaljena skupina izkušenih plesalcev, ki se osredotoča na krepljenje hitrosti, tehnične izčiščenosti in plesne ustvarjalnosti posameznih udeležencev. Delo je prilagojeno posamezniku in usmerjeno v tvorjenje koreografij. Tečaji potekajo dvakrat tedensko, za priključitev pa je potrebno nadaljevalno plesno znanje flamenka.

KONTAKT IN PRIJAVE

Predhodna prijava je obvezna. Svoj prihod lahko najavite na [email protected] ali 031 722 060.

Sodobni flamenko: Marco de Ana, foto Anka SImončič