Cikel Noches de Tablao

Cikel predstavlja umetniške iniciative na področju flamenka, ki med seboj prepletajo disciplini žive glasbe in plesa. Oblikujejo ga vrhunski umetniki, ki svoja sodelovanja snujejo posebej za gostovanje v ciklu. Program gradi medkulturni lok med tujimi in domačimi ustvarjalci, ki vzpostavljajo dialog med flamenkom in drugimi umetniškimi žanri in predstavljajo nove ustvarjalne pristope h glasbeno-plesno-performativnemu izražanju. Nastal je pod vodstvom in kuratorstvom Urške Centa in je med leti 2017 in 2020 potekal v neodvisnem butičnem gledališču Pocket Teater. Od leta 2021 naprej glavni program poteka v koprodukciji s Cankarjevim domom, spremljevalni program pa v obliki koncertov, predavanj in delavnic poteka po več institucijah v Sloveniji.

Leto 2022

Trije glavni dogodki v koprodukciji s Cankarjevim domom in en samostojen dogodek v Atriju ZRC.

Plaza vacía

Na pragu nevidnega

Electric trio + Nomad

Leto 2021

Trije glavni dogodki v koprodukciji s Cankarjevim domom in spremljevalni program v obliki delavnic v Španskih borcih, Plesnem Teatru Ljubljana in Kulturnem centru Janeza Trdine.

Zgodbe o pticah

Enriquito Trío x Alejandro Granados

Solo andar

Cikel Noches de Tablao

Cikel Noches de Tablao predstavlja sveže umetniške iniciative na področju flamenka, ki med seboj prepletajo disciplini žive glasbe in plesa. Oblikujejo ga glasbeno-plesni dogodki, na katerih bodo gostovali vrhunski mednarodni umetniki iz raznolikih evropskih držav, ki se bodo posebej za to priložnost povezali s priznanimi domačimi avtorji. Program gradi medkulturni lok med tujimi in domačimi ustvarjalci, ki vzpostavljajo dialog med flamenkom in drugimi umetniškimi žanri in vanj vnašajo nove umetniške perspektive. Cikel ima za seboj že uspešne tri sezone v butičnem gledališču Pocket Teater, v koledarskem letu 2021 pa bo potekal v Cankarjevem domu v obliki treh glavnih dogodkov in spremljevalnega programa.

Plaza vacía

Na pragu nevidnega

Nomad + Electric trio

Zgodbe o pticah

Enriquito Trío x Alejandro Granados

Solo andar