Sodobni flamenko z Marcom de Ana

V sklopu tretjega bienalnega festivala Bi flamenko bodo v organizaciji Platforme NEST potekale tudi tridnevne delavnice za plesalce in gibalce z željo raziskovanja flamenka. Vodil jih bo priznani pedagog Marco de Ana, ki po dveh uspešnih delavnicah v Sloveniji za to priložnost pripravlja poglobljen koreografski proces, ki bo potekal na dveh nivojih zahtevnosti.

Marco de Ana je plesalec, koreograf in plesni pedagog, ki je danes najbolj znan kot dolgoletni umetniški sodelavec Israela Galvána. Z Galvánom sodeluje že vse od leta 2002, skupaj pa sta ustvarila slovite predstave, kot so El amor brujo (2019), Arena (2018), La edad de oro (2018), Dju Dju (2016), Lo Real (2012), Galvánicas (2002) in druge. Po izobraževanju na Conservatorio superior de danza v Sevilji, Royal School of Ballet v Londonu in pri mojstrih Joséju Galvanu in Mariu Mayi, je predstavil na desetine avtorskih predstav, ki so bile uprizorjene znotraj in zunaj Španije na pomembnih plesnih festivalih, kot so Impulstanz Festival Viena, Flamenco Festival de Düsseldorf, Festival de Jerez de la Frontera itd.

URNIK

timetable_Bi flamenko
Bi flamenko_platformaNEST

Deli novico o delavnici s svojimi kontakti!

“UTRIP“
osnovni nivo

Delavnica je primerna za začetnike in tiste plesalce flamenka, ki želite osnove raziskovati poglobljeno in v počasnejšem tempu. Naš glavni zaveznik čez skupinsko potovanje skozi gib in njegovo interpretacijo bo ritem. Ta plesalcu flamenka predstavlja zanesljivega in natančnega spremljevalca, ki osmišlja gibanje telesa in snuje dramaturgijo plesnih sekvenc. Ritem bo na delavnici z Marcom de Ano dobil tudi svojo melodijo in podobo, ki nam bosta pomagali podpreti namero gibanja in poiskati naravni način, na katerega plesalec flamenka proizvaja ritem, z njim utripa in diha.
→ Delavnice se je možno udeležiti s flamenko čevlji ali brez njih.

“ODZVANJANJE PROSTORA”
nadaljevalni nivo

Delavnica je namenjena plesalcem, ki flamenko plešejo že nekaj časa, dobro poznajo njegove ritmike ter plesno tehniko. Na njej bomo raziskovali tako koreografsko ustvarjalnost sodobnega flamenka kot svobodo, ki izhaja iz povezanosti z lastnim telesom, ne glede na stil in formo. Krepili bomo naš naravni občutek za gib in premikanje v prostoru ter razvijali posluh in zaznavanje zvoka, ki nas obdaja in ga s svojo prisotnostjo ustvarjamo sami. Učili se bomo sekvence stila martinete, ki bo osnovni raziskovalni poligon za osebno interpretacijo in oblikovanje odzvanjanja v prostoru.

LOKACIJA
Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

CENIK

Predprijava do 4. 2. 2022:
osnovni nivo in nadaljevalni nivo:
1 sklop delavnic: 90 EUR
2 sklopa delavnic: 150 EUR
1 sklop delavnic – online: 70 EUR
2 sklopa delavnic – online: 120 EUR

Prijava po 4. 2. 2022:
osnovni nivo in nadaljevalni nivo:
1 sklop delavnic: 110 EUR
2 sklopa delavnic: 170 EUR
1 sklop delavnic – online: 90 EUR
2 sklopa delavnic – online: 140 EUR

V primeru, da mesta na plesnih delavnicah niso zapolnjena, je možen tudi posamični dnevni obisk. Cena enega obiska je 40 EUR.
Samozaposleni v kulturi, študenti in dijaki lahko vnovčijo 5% popust.

PRIJAVA
Prijavo lahko oddate po elektronski pošti na naslov [email protected] in 041 775 960. Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.

Delavnice bodo potekale v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev okužb s SARS-CoV-2.

Festivalski popusti za udeležence delavnice z Marcom de Ano:
15 % popust pri nakupu vstopnice za posamezni dogodek
25 % popust pri nakupu vstopnic za vse dogodke v okviru festivala Bi flamenko
(ne velja za predstavo Amor brujo Israela Galvána)