Delavnica FusionARS z Žiganom Krajnčanom

Žigan Krajnčan je plesalec, koreograf, performer, igralec, režiser, pevec, glasbenik, edukator in iniciator. V slabih štirih letih profesionalne umetniške poti je bil Krajnčan režiser sedmih predstav, koreograf desetih gledaliških, sodobno in urbano-plesnih del, plesalec gibalec v šestih mednarodnih produkcijah, inštruktor hip-hopa, poppinga in kontaktne komunikacije. Ustvarjalno razpet po vseh koncih sveta razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej poudarja širjenje, zlitje, potiskanje žanrskih in stilskih meja. Udeleženci delavnice FusionARS se bodo skozi štiridnevni proces odpirali mnogoterim kapacitetam samoizražanja.

URNIK

četrtek, 23. 9., in petek, 24. 9.: 17:00 – 19:00
sobota, 25. 9., in nedelja, 26. 9.: 10:00 – 12:00

Vokalno – gibalno: Udeleženci bodo skozi delavnico iskali sebi lasten zvok in se z njim pripravili in vodili v gib. Delali bodo na ritmu, harmoniji, opazovanju sprememb, vplivu zvoka na tok gibanja ter vplivu giba na spreminjanje glasu/zvoka.
Kontaktna komunikacija: Namen je v razumevanju neverbalne komunikacije ter zlitje lastnega jezika s partnerjevim oziroma s skupino. V ospredju bo poslušanje, predlaganje, fraziranje, kompozicija in imaginacija.
Tehnike za minimalistično kontrolo telesa: Prevzemanje principov “popping” gibalnih tehnik, ki jih bodo gibalci uporabili v katerikoli formi gibanja in s tem obogatili svoj gibalni vokabular.
Freestyle zlitje urbanih plesnih tehnik: Hip Hop, House, Popping,… Kako se osvoboditi svojega sloga ali kako biti svoboden v svojemu slogu? To be free of style or to be free in your style? Ključne besede: Plesni tok / Tok inspiracije / Notranji tok / Notranje izkustvo / Energija / Hip Hop / Sodobni ples / Popping / House / Tutting / Krump / Locking.

Delavnica je primerna za udeležence s predznanjem (plesalce, performerje, igralce, itd.).

LOKACIJA
Španski borci, Zaloška cesta 61, 1110 Ljubljana

CENIK
Prijave:
delavnica v obsegu 8 ur ……….……… 60€
enodnevni obisk ………….……………..…… 20€

Prijave sprejemamo do četrtka, 22. 9..

PRIJAVA
Prijavo lahko oddate po elektronski pošti na naslov [email protected]. Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.
Vsi udeleženci prejmejo 15% popust na prijavo na naslednji sklop delavnic v ciklu Research Cycles.

FusionARS, Research cycles