Dihaj, reci, kick ball change!

delavnice kompozicije pod vodstvom Tine Habun

nedelje: 21. 1., 28. 1., 4. 2., 25.2., 3. 3. + 17. 3. in 24. 3.
17:00 – 20:00

Niz delavnic je namenjen mladim plesalcem in performerjem, ki si želite naučiti se postopkov ustvarjanja lastnega gibalnega materiala in pridobiti orodja za razvoj avtorskih idej. S plesalko in pedagoginjo Tino Habun bomo v varnem okolju malega gledališča raziskovali vnos različnih performativnih not v naš osebni gib in se urili v iskanju odgovorov na vprašanja, kako se lotiti kompozicije. Ukvarjali se bomo s povezovanjem giba z besedo in zvokom in iskali načine, kako naše kompozicije čimbolj celostno oblikovati: v njih zajeti različna izrazna sredstva, zastaviti jasno vsebinsko premiso, razmišljati o dramaturškem loku in obogatiti performativno vrednost našega giba.

Vsaka delavnica bo sestavljena iz dveh delov. Prvi del bo potekal kot skupinsko delo in bo temeljil na improvizaciji, tematsko povezani z vsebino, ki jo bomo raziskovali v drugem delu delavnice. Zatem se bo sledilo razvijanje posameznikove samostojne kompozicije, kjer bo pristop mentorice bolj individualen, v končni točki pa sklenjen s predstavitvijo skupini udeležencev, s katero bo potekal tudi pogovor.

Dobrodošlo je predznanje katerekoli zvrsti plesa in veliko želje po preizkušanju svojega znanja in širjenju performativnih sposobnosti.

PEDAGOGINJA
Tina Habun je ples spoznala skozi moderne in jazz plesne tehnike ter balet, ki se ga je učila na osnovni baletni šoli v Kamniku. Zaradi ljubezni do plesa in kreiranja jo je pot zanesla v sodobni ples. Leta 2016 se je vpisala na Akademijo za ples v Ljubljani in že med študijem začela sodelovati s priznanimi slovenskimi ustvarjalci, kot so Rosana Hribar (Razgaljeno – 2018, Flota; Priznati neznosno. Ljubim te. – 2022, Flota, kopr. En-Knap), Urška Centa (ENO – ONE – 2020, Flota; Odlaganje spominov – 2023, NEST) in drugimi. Poleg sodobnega plesa jo zanima tudi konglomerat različnih žanrov – kabaret, kjer z užitkom združuje gib in besedo. Tako je sodelovala pri ustanovitvi kabarejske skupine Katzen Kabaret in od tedaj se podpisuje pod niz umetniških dogodkov kolektiva, ki združujejo umetnost plesa s poezijo, prozo in zvočno improvizacijo. Poleg poučevanja sodobnega in modernega plesa, se v prostem času izobražuje tudi na področju fizične priprave športnika. Od leta 2022 je članica En-Knap Groupa, edinega stalnega ansambla za sodobni ples, ki jo je leta 1993 ustanovil Iztok Kovač, s katerim v večih produkcijah nastopa doma in v tujini.

LOKACIJA
Black Box Studio
Rimska cesta 2a, Ljubljana → Lokacija na zemljevidu

CENIK
Cel paket 5ih delavnic (15h):
“Early bird” popust (prijave do 12. januarja 2024): 120€
“Late birds” (prijave po 12. januarja 2024): 135€

Posamezna delavnica: 30€
Dve delavnici: 50€

PRIJAVA
[email protected]
031 722 060

Tina Habun - delavnice LearningNEST 2024