Šoukal – Šajtošová – Janašković: Brezmejni izraz

URNIK

ponedeljek, 2. 8. – četrtek, 5. 8.
14:00 – 18:00

Delavnica raziskuje povezanost plesne in gledališke improvizacije. Potekala bo pod vodstvom treh ustvarjalk mlajše generacije, performerke in improligašice Sare Šoukal ter plesalk in koreografinj Kristýne Šajtošove in Sare Janašković.

Struktura delavnice bo razdeljena na dva dela, v katerih bomo z vsako izmed mentoric odkrivali orodja posamezne uprizoritvene discipline in iz njih izhajajoče ustvarjalne principe. V nadaljevanju se bosta disciplini združili v organskem prehajanju med gibom in govorom. Cilj delavnice je vzpostavitev instantne kompozicije na podlagi usvojenih uprizoritvenih principov, pri čemer bo vsak izmed udeležencev postal avtor svoje “predstave”.

Glavno vodilo gledališke improvizacije je skupinsko ustvarjanje brez vnaprej pripravljenega scenarija, osvajanje skupnega jezika, tako gibalnega, govornega kot simbolnega, ter podrobno raziskovanje lastnega izraza. Skozi štiri popoldanska srečanja se bomo v okviru gledališke improvizacije posvetili trem področjem: skupinski dinamiki, ozaveščanju tehnik improvizirane zgodbe v besedi in ustvarjanju improviziranih monologov. V delu, posvečenem gibu, bomo odkrivali potenciale telesa kot orodja neverbalne komunikacije. Seznanili se bomo z anatomijo v gibanju, ozaveščali telesne strukture in njihov odnos do različnih fizikalnih zakonov in zaznavnih svetov. Raziskovali bomo individualno in komunicirali s skupino, s ciljem, da prebudimo polni potencial in avtentičnost osebnega izraza. Improvizacijam sledi analiza, samorefleksija ter deljenje konstruktivne kritike.

Delavnica je primerna za udeležence s predznanjem (plesalce, performerje, igralce, itd.).

LOKACIJA
Španski borci, Zaloška cesta 61, 1110 Ljubljana

CENIK
Predprijava do 30. 7. 2021:
delavnica v obsegu 16 ur …………..…. 90€

Prijava po 30. 7. 2021:
delavnica v obsegu 16 ur …………..…. 130€
enodnevni obisk delavnice ………..…. 30€

PRIJAVA
Prijavo lahko oddate po elektronski pošti na naslov [email protected]. Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.

Vsi udeleženci prejmejo 15% popust na prijavo na naslednji sklop delavnic v ciklu Research Cycles →
• FusionARS: Žigan Krajnčan, 23. – 26. 9. 2021