Conscious Release Method z Agostino D’Alessandro

Ponedeljek, 26. 8. – petek, 30. 8. 2024
10:00 – 17:00

Spoštovani plesalci iz Slovenije in mednarodnega okolja! S Platformo NEST najavljamo tretje gostovanje priznane umetnice, pedagoginje in koreografinje Agostine D’Alessandro, ki bo skozi petdnevno delavnico delila svojo inovativno plesno metodo Conscious Release. Če vas zanimajo področja telesne mehanike, fizikalnost gibanja, filozofija, teorija plesa in metafizični pristop k njemu, ne odlašajte in si rezervirajte svoje mesto na delavnici. Skupaj z mednarodnimi udeleženci se bomo potopili v proces odpiranja polnega potenciala plesne ustvarjalnosti, v katerem se forma pojavi samo zato, da služi edinstvenosti izraza sedanjega trenutka.

Metoda Conscious Release je namenjena izboljševanju plesalčeve percepcije telesa z raziskovanjem zavedanja lastnih psihofizičnih stanj in sposobnosti. Z ozaveščanjem notranjih prostorov in sprostitvijo kopičene napetosti omogoča sestop iz ustaljenih gibalnih vzorcev in forme kot posledice pretiranega zavestnega nadzorovanja telesa v gibanju, s tem pa plesalcu odpre polja nove ustvarjalnosti. Pri vzpostavitvi gibanja se bomo osredotočali na principa prostega pada in balistike. Učili se bomo o različnih kvalitetah dotika in kako lahko učinkovito predajamo in prejemamo informacije o smeri ter kvaliteti gibanja. S tehniko bomo ustvarjali instantne skupinske miniature, saj ponuja učinkovite načine za doseganje trenutka, ko telo postane brezmejno orodje imaginacije.

Letos bodo delavnice potekale v prostorih BastArt Studia in se zaključile z javno predstavitvijo raziskovalnega procesa. Skupina bo svoje petdnevno ustvarjalno sobivanje odprla na vpogled občinstvu zadnji dan delavnice, v petek, 30. avgusta.

PEDAGOGINJA
Agostina D’Alessandro (ARG/BE) je plesalka sodobnega plesa, pedagoginja in koreografinja. Uveljavila se je leta 2005 v Bruslju, ko je pričela sodelovati s T.R.A.S.H Company (Nizozemska) in nastopala v produkcijah Pork-In-Loop in Zofia, s katerimi so do leta 2011 nastopali po Nizozemskem, Belgiji, Španiji in Franciji. Leta 2009 se je pridružila Julyen Hamilton Company- Allen’s Line, s katerimi je nastopala v produkcijah Mud Like Gold (2017), Sand and Vision (Brussels – 2016), Local Talk (Paris/Bruxelles and Strasbourg – Imprevu Festival – 2013), Le Voyage (Paris and Bruxelles – 2010) in The Arrival (Brussels – 2009). Sodelovala je tudi v različnih drugih projektih in se učila pri različnih kompanijah in pedagogih. Od leta 2011 je del ustvarjalne ekipe za improvizacijo in kompozicijo na Royal Dance Conservatory v Antwerpu, kjer soustvarja projekte Reload in Motion in Zôgraphos (2013), Suggested Emotions in Virtus (2014), Synchronicity, Evoked Potential in Abstract Entity (2015), Mine Is Yours in Flexible Identity (2016), Insight And There (2017), Unblocked in Look Beyond Me (2018) in Malleable Reality (2019), Fascinum (2021). Leta 2019 je ustvarila Unfinished at Sozo, Visions in Motion, Germany. Leta 2020 je premierno uprizorila Formless Mirror (she who reveals) v koprodukciji s Senghor, Marni in Expansive Being Asbl in projekt predstavila na Brussels Dance Festival in D Festival – Marni Theater leta 2022. Trenutno dela na novi predstavi The nature of intimacy, ki bo premiero doživela leta 2023 v Franciji. Agostina je leta 2018 s strani Federation Wallonie Bruxelles prejela raziskovalno štipendijo z namenom raziskovanja in razvoja metode Conscious Release©, s katero je poučevala v Belgiji, Mehiki, Franciji, Bolgariji, Argentini, Italiji, Španiji, na Portugalskem, Nizozemskem in Hrvaškem.


LOKACIJA
BastArt Studio, Ob železnici 14, Ljubljana → Lokacija na zemljevidu


CENIK
“Early bird” popust (prijave do 8. julija 2024): 230
“Late bird” (prijave po 8. juliju 2024): 260


PRIJAVA
Prijavo lahko oddate po elektronskem obrazcu → PRIJAVI SE!* Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.

* Delavnica je namenjena profesionalnim in polprofesionalnim umetnikom na področju uprizoritvenih umetnosti z izkušnjami z improvizacijo. K prijavi je potrebno oddati življenjepis, s katerega je razvidno udejstvovanje na omenjenem področju.
Mesta so omejena na 25 udeležencev.


KONTAKT
[email protected]
+386 30 343 049

Conscious Release Method z Agostino D’Alessandro

Deli novico o Research cycles!

NEST platforma