Conscious Release Method z Agostino D’Alessandro

Ponedeljek, 4. 7., – nedelja, 10. 7. 2022
10:00 – 17:00

Plesni Teater Ljubljana in Platforma NEST organizirata enotedenske intenzivne delavnice in zaključni performativni dogodek pod vodstvom mednarodno priznane plesne umetnice Agostine D’Alessandro.

Če želiš:
• globlje raziskati možnosti, ki jih ponuja tvoje telo,
• utrjevati tvoje koreografske vizije in odločitve,
• vpogledati v nove koreografske perspektive,
• postati del skupinske instantne kompozicije,
• ustvariti nova poznanstva z drugimi umetniki,
• izkusiti nova delovna sodelovanja,
• ustvarjati v varnem okolju, kjer lahko tvoja osebna umetniška specifika in ideje v polnosti zaživijo,
potem je to prava priložnost zate!

Delavnica Conscious Release Method je sedemdnevni proces pridobivanja novega znanja o gibu in koreografiji. Usmerjena je v zaključni performans s formatom instantne kompozicije, ki udeležencem ponuja možnost, da osvojeno tehniko ustvarjanja izkusijo na odru in se povežejo z drugimi profesionalnimi umetniki. Udeleženci bodo tekom procesa raziskovali tudi povezavo plesa z živo glasbo, saj se bo zadnje tri dni v proces vključil priznani slovenski glasbenik Kristijan Krajnčan. Skupina bo svoje enotedensko ustvarjalno sobivanje odprla na vpogled občinstvu v nedeljo, 10. julija, ob 20:00 na odru Plesnega Teatra Ljubljana.

Metoda je namenjena izboljševanju plesalčeve percepcije telesa z raziskovanjem zavedanja lastnih psihofizičnih stanj in sposobnosti. Ponuja učinkovite načine za doseganje trenutka, ko telo postane brezmejno orodje imaginacije. Z ozaveščanjem notranjih prostorov in sprostitvijo kopičene napetosti omogoča sestop iz ustaljenih gibalnih vzorcev in forme kot posledice pretiranega zavestnega nadzorovanja telesa v gibanju, s tem pa plesalcu odpre polja nove ustvarjalnosti, ki služi edinstvenemu izrazu trenutka tukaj in zdaj.

PEDAGOGINJA
Agostina D’Alessandro (ARG/BE) je plesalka sodobnega plesa, pedagoginja in koreografinja. Uveljavila se je leta 2005 v Bruslju, ko je pričela sodelovati s T.R.A.S.H Company (Nizozemska) in nastopala v produkcijah Pork-In-Loop in Zofia, s katerimi so do leta 2011 nastopali po Nizozemskem, Belgiji, Španiji in Franciji. Leta 2009 se je pridružila Julyen Hamilton Company- Allen’s Line, s katerimi je nastopala v produkcijah Mud Like Gold (2017), Sand and Vision (Brussels – 2016), Local Talk (Paris/Bruxelles and Strasbourg – Imprevu Festival – 2013), Le Voyage (Paris and Bruxelles – 2010) in The Arrival (Brussels – 2009). Sodelovala je tudi v različnih drugih projektih in se učila pri različnih kompanijah in pedagogih. Od leta 2011 je del ustvarjalne ekipe za improvizacijo in kompozicijo na Royal Dance Conservatory v Antwerpu, kjer soustvarja projekte Reload in Motion in Zôgraphos (2013), Suggested Emotions in Virtus (2014), Synchronicity, Evoked Potential in Abstract Entity (2015), Mine Is Yours in Flexible Identity (2016), Insight And There (2017), Unblocked in Look Beyond Me (2018) in Malleable Reality (2019), Fascinum (2021). Leta 2019 je ustvarila Unfinished at Sozo, Visions in Motion, Germany. Leta 2020 je premierno uprizorila Formless Mirror (she who reveals) v koprodukciji s Senghor, Marni in Expansive Being Asbl in projekt predstavila na Brussels Dance Festival in D Festival – Marni Theater leta 2022. Trenutno dela na novi predstavi The nature of intimacy, ki bo premiero doživela leta 2023 v Franciji.
Agostina je leta 2018 s strani Federation Wallonie Bruxelles prejela raziskovalno štipendijo z namenom raziskovanja in razvoja metode Conscious Release©, s katero je poučevala v Belgiji, Mehiki, Franciji, Bolgariji, Argentini, Italiji, Španiji, na Portugalskem, Nizozemskem in Hrvaškem.

Conscious Release Method

Deli novico o Research cycles!

LOKACIJA
Plesni Teater Ljubljana → Lokacija na zemljevidu

CENIK
“Early bird” popust (prijave do 15. maja 2022): 150€
“Day bird” popust (prijave do 4. junija 2022): 170€
“Late bird” (prijave po 4. juniju 2022): 200€

PRIJAVA
Prijavo lahko oddate po elektronskem obrazcu → PRIJAVI SE!* Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.

* Delavnica je namenjena profesionalnim in polprofesionalnim umetnikom na področju uprizoritvenih umetnosti z izkušnjami z improvizacijo. K prijavi je potrebno oddati življenjepis, s katerega je razvidno udejstvovanje na omenjenem področju.

Mesta so omejena na 22 udeležencev.

KONTAKT
[email protected]
031 722 060

NEST platforma