Delavnice flamenka z Danielom Caballerom

četrtek, 28. 12.
17:30 – 19:00
19:00 – 20:30

Daniel Caballero je mladi plesni talent in izrazito celosten plesalec, ki ga zaznamujeta moč in definicija gibanja, ustvarjalnost, prav tako pa izreden posluh za ritem. Znanje je pridobival v dvoranah akademije Amor de Dios v Madridu pri profesorju Alfonsu Losi, ki dandanes predstavlja tudi njegov vzor za lastno profesionalno pot. Daniel nastopa na odrih vseh pomembnih tablaov kot so Café Berlin, Casa Patas, Teatro flamenco Madrid, El Cardamomo, Torres Bermejas, Las Tablas in drugi ter sodeluje s priznanimi umetniki, kot so Montse Cortés, Jerónimo Maya, Belén López in Andrés Barrios. V Sloveniji se bo prvič predstavil ravno z zasedbo Andrés Barrios Trío, ki bo dan po delavnici v Klubu Cankarjevega doma zaključila letošnji cikel Noches de Tablao.

“JAZ IN COMPÁS“
nadaljevalni nivo
Delavnica bo zastavljena kot masterclass ritma – temeljnega gradnika plesa flamenka, preko katerega vzpostavlja utrip, energijski naboj in povezanost z glasbeno platjo gibanja. Namen delavnice je razumeti različne sestavne dele ritma, vključno z metrumom, tempom, poudarki, sinkopami in njegovimi drugimi karakteristikami, se učiti njegovega enakomernega zaznavanja in točnosti, trenirati občutek za odzivanje nanj in uriti posluh za zvočnost okolice. Učili se bomo “patad” ali plesnih ritmičnih sestavkov, rematiranja, ploskanja in vadili drug drugim. Delavnica je namenjena plesalkam in plesalcem z nekaj izkušnjami, ki želijo skozi glasbeno prakso bolje razumeti ritmične značilnosti plesa in se uriti v tehnikah telesnega tolkalskega zvočenja.

“BULERÍAS”
osnovni nivo
Delavnica bo posvečena muzikalnosti giba. Vsebina bo usmerjena v urjenje plesne interpretacije stila “bulerías”, obvladovanje menjavanja energije pri markiranju in rematiranju ter krepitvi jasnosti našega namena, ne da bi padli v nevarnost pretiravanja. Preko učenja koreografskega sestavka se bomo učili tehnike prenosa teže in različniih vrst markiranja, se z njimi igrali in razvijali lasten izrazni jezik. Za udeležbo predznanje flamenka ni nujno potrebno, dobrodošle pa so plesne izkušnje. Na delavnicah so poleg plesalcev dobrodošli vsi performerji, željni spoznati gibalno govorico flamenka in njegovo povezanost z ritmom.

URNIK
Nadaljevalni nivo: 17:30 – 19:00
Osnovni nivo: 19:00 – 20:30

LOKACIJA
Kreatorij DIC
Poljanska cesta 26, 1000 Ljubljana, Slovenija

PRIJAVA
Prijavo lahko oddate po elektronski pošti na naslov [email protected]. Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici. Mesta na posamezni delavnici so omejena na 12 udeležencev.

CENIK
Prijava do 20. 12. 2023:

Ena delavnica (1,5h): 27€
Dve delavnici (3h): 50€

Prijava po 20. 12. 2023:

Ena delavnica (1,5h): 37€
Dve delavnici (3h): 70€

Vsi pretekli udeleženci cikla delavnic Research Cycles prejmejo 15% popust na prijavo. 

Daniel Caballero

Deli novice o Research cycles s svojimi kontakti!